Kursseille

Teekkarispeksi järjestää syksyisin Otaniemessä improvisaatio- ja tanssikursseja. Tervetuloa haastamaan itseäsi uusilla tanssityyleillä ja heittäytymään improvisaation pyörteisiin! 

Tsekkaa Teekkarispeksin kurssit 2022! Ilmolinkit alla:

Näyttelijäntyön kurssi (DL 14.9.)

Tanssikurssit (Ilmoittautumisaikaa pidennetty! DL 21.9.)

Kurssien tarkemmat tiedot löytyvät alta. 👇

IMPROKURSSIT

Tule harrastamaan improvisaatiota tai näyttelemistä Teekkarispeksin kurssiella. Kursseja vetää teatteri-ilmaisun ohjaaja Mikko Semi. Syksyllä 2022 on tarjolla improvisaatio aloittelijoille, improvisaatio edistyneille ja näyttelijäntyön kurssi. Kaikki kurssit ovat 6 viikon pituisia. Katso kurssien tarkat tiedot  alempaa!

Ilmoittautuminen improkursseille tapahtuu tänä vuonna sähköisesti, linkki kurssin kuvauksessa. Kursseille voi ilmoittautua ilmoittautumisajan loppuun asti, ja jos ilmoittautumisia tulee yli kurssin kapasiteetin, osallistujat arvotaan. Kursseille mukaan päässeille ilmoitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Jälki-ilmoittauminen on mahdollista, jos kurssi ei ole vielä alkanut ja siellä on tilaa. Ilmoittautuminen on sitova. 

Jäsenet saavat kurssit 8€ alennuksella, hinnat ilmoitetaan muodossa jäsenet/ei jäsenet. Jäseneksi voit halutessasi liittyä täältä.

Improvisaatio aloittelijoille

Kurssilla harjoitellaan improvisaation tekemisen peruselementtejä kuten kuuntelua, impulssien vastaanottamista ja antamista, sekä mokien sietämistä. Impro vaatii erityisesti hyvää kuuntelukykyä, nopeaa ajattelua sekä toisten lavalla olijoiden tukemista. Lähtökohtana kurssilla on leikkisyys, kuunteleminen, toisista inspiroituminen sekä sen opettelu, että moka voi olla hyvä asia.

Kurssilla käydään impron perusteiden lisäksi läpi erilaisia impron formaatteja ja muotoja. Tämä kurssi sopii erityisesti ensimmäiseksi improkurssiksi, mutta kurssin sisältö sovitetaan osallistujien taitotason mukaiseksi.

Ilmoittautuminen on suljettu. Kurssi järjestetään keskiviikkoisin klo 18-21 Yhdistystilassa Otaniemessä. Ensimmäinen kurssikerta on 21.9. ja opetuskertoja on kuusi (6).
Hinta 40€/48€
Osallistujamäärä minimissään 8 ja maksimissaan 14. Jos minimiosallistujamäärä ei täyty, kurssia ei järjestetä.

Improvisaatio edistyneille

Kurssilla käydään aloittelijoiden improkurssilta tuttuja elementtejä, kuten kuuntelua, impulssien vastaanottamista ja antamista sekä mokien sietämistä. Näiden lisäksi kurssiin kuuluu astetta haastavampia harjoitteita, joissa keskitytään esimerkiksi pidempiin improkohtauksiin ja tarinankerrontaan. Näiden yhteydessä tutustutaan myös impron herkempiin ja vakavampiin puoliin, eli siihen kuinka impro voi olla muutakin kuin vain hauskoja tarinoita. 

Kurssi sopii niille, joilla on vähintään jokin impron alkeiskurssi käytynä. Kurssin sisältö kuitenkin räätälöidään osallistujien osaamistason mukaiseksi.

Ilmoittautuminen on suljettu. Kurssi järjestetään perjantaisin klo 18-21 Yhdistystilassa Otaniemessä. Ensimmäinen kurssikerta on pe 16.9. ja opetuskertoja on kuusi (6). HUOM! 30.9. EI OLE OPETUSTA, ELI VIIMEINEN KURSSIKERTA ON 28.10.
Hinta 45€/53€
Osallistujamäärä minimissään 8 ja maksimissaan 12. Jos minimiosallistujamäärä ei täyty, kurssia ei järjestetä.

Näyttelijäntyö

Ilmoittaudu kurssille!

Näyttelijäntyön kurssilla käymme läpi näyttelijäntyön perusasioita, erilaisia ilmaisutapoja, roolin parissa työskentelyä ja näyttelijöiden välistä kontaktia. Kurssilla opetellaan sekä sanallista että sanatonta ilmaisua, sekä kuinka rakentaa omaa roolihenkilöään. Kurssilla harjoitellaan myös ihmisten edessä olemista ja esiintymistä, mutta tätä ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä etenemme rauhallisesti ja jokaisen rajoja kunnioittaen. Kurssin sisältöön vaikuttaa jonkin verran myös osallistujien tarpeet ja toiveet. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta näyttelemisestä tai esiintymisestä, kaiken tasoiset tekijät ovat tervetulleita ja saavat kurssista varmasti paljon irti.

Ilmoittautuminen alkaa 25.8. aikana ja päättyy 11.9. klo 22.00 tästä linkistä. Kurssi järjestetään keskiviikkoisin klo 18-21 Yhdistystilassa Otaniemessä.
Ensimmäinen kurssikerta on 2.11. ja opetuskertoja on kuusi (6).
Hinta 45€/53€
Osallistujamäärä minimissään 8 ja maksimissaan 12. Jos minimiosallistujamäärä ei täyty, kurssia ei järjestetä.

TANSSIKURSSIT

Ilmoittaudu tanssikursseille!

Syksyllä järjestetään neljä avoimen tason tanssikurssia, joita vetävät teekkarispeksiläiset. Jokainen kurssi sisältää neljä (4) opetuskertaa. Aiempaa kokemusta ei tarvita, jotta voi osallistua kursseille!

Ilmoittautuminen

Pääset ilmoittautumaan tanssikursseille tästä linkistä, ja ilmoittautuminen on auki 21.9. asti tai kunnes kurssit ovat täynnä. Kurssien minimiosallistujamäärä on 6 ja maksimiosallistujamäärä 14. Tanssikurssien osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä yhdellä poikkeuksella: paritanssin kohdalla priorisoidaan viejien ja seuraajien tasapuolista osallistumista kurssille.

JAKSO 1 19.9-16.10.

Akrobatia / sunnuntaisin 17-18.30 / Kaisa, Solja ja Patrik & muut

Avoimen tason pari- ja lattia-akrobatian tunti (2 kertaa ja 2 kertaa). Tunnilla opetellaan pariakrobatian perusteita (googlaa esim. Pair acrobatics bird tai cartwheel) sekä esimerkiksi kärrynpyörävariaatioita ja muita lattialla tehtäviä temppuja. Kurssin ensimmäinen kerta on 25.9.

Contemporary / sunnuntaisin 19-20.30 / Mira

Tunti on koreografiapainotteinen nykytanssitunti, jossa keskitytään tanssijan oman liikekielen löytämiseen sekä koreografian ja musiikin tulkitsemiseen. Kurssin ensimmäinen kerta on 25.9.

JAKSO 2 17.10.-13.11.

Nykytanssi / lauantaisin 13-14.30 / Ella

Tunneilla keskitytään harjoittelemaan kehon painon käyttöä ja liikkeen flow’n löytämistä. Tehdään myös lattiatekniikkaa. Taustaksi riittää että on aiemmin ollut millä tahansa tanssitunnilla, mutta klassisesta taustasta (baletti, jazz, tms.) on etua. Haastetaso mukautuu osallistujien kokemuksen perusteella! Kurssin ensimmäinen kerta on 22.10.

Boogie woogie – swing paritanssi / sunnuntaisin 18-19.30 / Arto 

Boogie woogie on energinen, hauska ja iloinen swing paritanssi bluesin ja rock’n’roll musiikkimaisemaan. Tanssi ei kaavoihin kangistu vaan suuressa roolissa on musiikintulkinta, improvisaatio ja heittäytyminen “pilke silmäkulmassa”. Boogie woogieta tanssitaan nopeaan ja hitaaseen tempoon, jolloin tanssissa on kuin kaksi eri lajia. Kurssin ensimmäinen kerta on 23.10.

Kurssit pidetään Otaniemessä Monitoimitilasssa osoitteessa Jämeräntaival 3.

Hinnat

1 kurssi 23 €
2 kurssia 33 €
3 kurssia 43 €
Jäsenille kerta-alennus 8 €

Ilmoittautuminen

Pääset ilmoittautumaan tanssikursseille tästä linkistä, ja ilmoittautuminen on auki 21.9. asti tai kunnes kurssit ovat täynnä. Kurssien minimiosallistujamäärä on 6 ja maksimiosallistujamäärä 14. Tanssikurssien osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä yhdellä poikkeuksella: paritanssin kohdalla priorisoidaan viejien ja seuraajien tasapuolista osallistumista kurssille.