Teekkarispeksi ry. etsii improvisaatiokursseille vetäjää.

Teekkarispeksi on harrastajateatteriyhdistys joka tuottaa (lähes) vuosittain impron täyteisen kokoillan musikaalin. Tämän ohella tarjoamme jäsenillemme monenlaisia kursseja joihin kuuluvat keskeisinä improvisaatiokurssit.

Etsimme siis teatterialan ammattilaista, jolla on tietotaitoa improvisaatioteatterista, järjestämään kaksi kurssia nimikkeillä lyhyt impro ja pitkä impro. Kurssit järjestetään maanantaisin ja tiistaisin 3 tunnin harjoituksina, 6 viikon ajanjaksolla. Kurssit järjestetään Otaniemessä ja ensimmäiset kurssikerrat pidetään viikoilla 38 tai 39. Kullekkin kursseille tulisi osallistumaan n.10-15 henkilöä. Alla olevat lyhyet kuvaukset ovat viime vuonna järjestetyistä kursseilta:

Lyhyt impro:

Kurssilla keskitytään erityisesti lyhyen improvisaation tekemiseen. Harjoitellaan improvisaation tekemisen peruselementtejä kuten kuuntelua, impulssien vastaanottamista ja antamista, sekä mokien sietämistä. Lyhyt impro vaatii erityisesti hyvää kuuntelukykyä, nopeaa ajattelua sekä toisten lavalla olijoiden tukemista. Lähtökohtana kurssilla on leikkisyys, kuunteleminen, toisista inspiroituminen sekä sen opettelu, että moka voi olla hyvä asia. Kurssilla käydään impron perusteiden lisäksi läpi erilaisia lyhyen impron formaatteja ja muotoja. Tämä kurssi sopii sekä impron aloittelijoille, että hiukan pidempään harrastaneille.

Pitkä impro:

Kurssilla keskitytään erityisesti pitkän improvisaation tekemiseen. Keskitytään pitkän improvisaation tarinan kerrontaan, tutustutaan mm. erilaisiin formaatteihin, eli pitkän improvisaation muotoihin sekä kohtausten leikkaustekniikoihin. Opetellaan sitä, miten luoda improvisoiden pidempi näytelmä. Näiden yhteydessä tutustutaan myös impron herkempiin ja vakavampiin puoliin, siihen kuinka impro voi olla muutakin kuin vain hauskoja tarinoita. Kurssilla käydään läpi myös improvisaation tekemisen peruselementtejä kuten kuuntelua, impulssien vastaanottamista ja antamista, sekä mokien sietämistä. Tulethan kuitenkin kurssille vain, jos sinulla on jo vähän taustaa impron parissa.

Jos kiinnostuit ja haluaisit kuulla lisää, lähetä hakemuksesi 27.8. mennessä osoitteeseen tuottajat@teekkarispeksi.fi. Liitä hakemukseesi CV ja kerro hieman itsestäsi ja aiemmasta kokemuksestasi vastaavissa tehtävissä. Arvostamme tietotaitoa improvisaatiosta, kokemusta kurssien järjestämisestä ja silmää työskentelystä harrastelijoiden kanssa.