Hakuaika on päättynyt, kiitos kaikille hakijoille!

Teekkarispeksi etsii teatterialan taitajaa ohjaamaan kevään 2025 produktiota. Teekkarispeksi on kunnianhimoinen musiikki- ja improvisaatioteatteriyhdistys, joka tuottaa vuosittain improvisaatiolla höystetyn koko illan musikaalinäytelmän keräten yli 2000 katsojaa pääkaupunkiseudulla sekä kotimaan kiertuepaikkakunnilla.

Teekkarispeksin ohjaajana toimit harrastajaproduktiomme taiteellisena johtajana ohjaten yli sadan vapaaehtoisen joukkoa. Speksiläisiset koostuvat pääosin Aalto-yliopiston ja myös muiden pääkaupunkiseudun korkeakoulujen opiskelijoista ja alumneista.

Työtehtävät

Ohjaajan tehtävä on ohjata näyttelijäharjoituksia ja läpimenoja sekä huolehtia yhdessä tuottajien ja muiden vastuuhenkilöiden kanssa siitä, että produktio lähtee rakentumaan yhtenäisen taiteellisen vision päälle. Ohjaustyö alkaa syksyllä produktion tuotannon suunnittelusta. Näyttelijöiden harjoitukset on tapana aloittaa marraskuun loppupuolella ja speksin ensi-ilta on maaliskuun puolivälissä. 

Näytelmäharjoituksia on keskimäärin kolmena iltana viikossa, ensi-illan lähestyessä mahdollisesti enemmän. Lisäksi ohjaajan oletetaan seuraavan myös erinäisiä tanssi-, bändi- ynnä muita harjoituksia, joita on myös viikonloppuisin. Tammi-maaliskuun aikana olemme järjestäneet tyypillisesti neljä harjoittelu-/läpimenoviikonloppua (pe-su) koko produktiolle.

Työt sijoittuvat pääasiassa Espoon Otaniemessä sijaitseviin tiloihin. Ohjaustyöstä maksetaan teatterialan työehtosopimuksen mukaista kuukausipalkkaa.

Varsinaisen ohjaustyön lisäksi työtehtäviin kuuluu syksyllä järjestettävien improvisaatiokurssien vetäminen. Kurssit ajoittuvat karkeasti viikoille 38-49. Ohjattavana on osallistujien määrästä riippuen kaksi tai kolme ryhmää (mahdollisesti alkeiskurssi ja yksi tai kaksi jatkokurssia, tyypillisesti arki-iltaisin). Kukin kurssi käsittää kahdeksan kolmen tunnin opetuskertaa. Kursseista maksetaan tuntipalkkaa.

Mitä odotamme sinulta?

Tärkeimpinä vaatimuksina edellytämme hakijoilta vankkaa teatterialan tuntemusta, improvisaation tietotaitoa, dramaturgista silmää sekä ymmärrystä vapaaehtoisten ja harrastajien kanssa työskentelystä. Hyvät kommunikaatiotaidot ovat edellytys tehtävässä toimimiselle. Myös musiikillinen näkemys katsotaan eduksi.

Näin haet

Vapaamuotoisen hakemuksen, cv:n ja palkkatoiveen pyydämme lähettämään viimeistään su 23.6.2024 sähköisesti osoitteeseen tuottajat(at)teekkarispeksi.fi. Lisäksi pyydämme, että liität hakemukseesi 1-2 minuutin mittaisen videotervehdyksen, jossa kerrot, millainen on mielestäsi onnistunut harrastajateatteriproduktio.

Saatamme pitää hakijoille haastatteluja jo hakuaikana, kuitenkin viimeistään viikolla 27. Haastattelu sisältää myös käytännön kokeen.

Aurinkoista kesää ja tsemppiä hakuun!

Lisätietoa

Lisätietoja voit kysellä olemalla yhteydessä tuottajiimme joko sähköpostitse osoitteesta tuottajat(at)teekkarispeksi.fi tai puhelimitse 0440999398 (Anna Murtoniemi).

Speksi on älyn voitto materiasta ja luovuuden voitto rutiineista.

Speksi on ja voi.