Speksivuosi

Yhden Teekkarispeksiproduktion elinkausi on noin vuosi. Speksivuoden voidaan katsoa alkavan kesällä, kesä-heinäkuun vaihteessa.

Heinä-elokuu

Kesäkuussa valitaan seuraavan vuoden tuottajat sekä yhdistyksen hallitus ankaran maanittelun ja sisäisen valtapelin tuloksena. Tuottajat valitsevat ensi töikseen työhaastatteluiden pohjalta produktion ohjaajan heinäkuun aikana. Hallitus suunnittelee yhdistyksen syksyn toiminnan suuntaviivoja.

Seuraava merkittävä tapahtuma on heinäkuussa, kun yhdessä ohjaajan kanssa tuottajat valitsevat käsikirjoituskilpailun voittajan. Voittajaehdotuksen tekijät ryhtyvät työstämään seuraavan kevään Teekkarispeksin käsikirjoitusta yhdessä ohjaajan kanssa. Kesän aikana myös valitaan kullekin osa-alueelle vastuuhenkilö eli pomo, jonka ympärille aletaan kerätä muita tekijöitä tiimiksi.

Syys-lokakuu

Syksyllä luentokauden alkaessa uusien tekijöiden rekrytointi pyörähtää vauhdikkaasti käyntiin. Tanssiryhmä esiintyy yliopiston tapahtumissa, ja syksyllä myös järjestetään kaikille avoimia tanssitunteja sekä tanssikursseja. Lisäksi järjestetään improvisaatiokursseja, joita vetää tulevan produktion ohjaaja tai muu teatterialan ammattilainen. Yritysssuhdetiimi aloittaa mainostajien etsinnän. Lokakuussa järjestetään syyskauden suurin juhla, Speksisitsit. Lokakuun aikana on myös vuorossa näyttelijöiden, tanssijoiden sekä bändiläisten valinnat. Tämän jälkeen valitaan kevään speksissä käytettävät kappaleet, jolloin sovittajat, koreografit ja sanoittajat pääsevät aloittamaan työnsä.

Marras-joulukuu

Marraskuun alussa järjestetyssä läpiluvussa kevään Teekkarispeksin tekijät pääsevät ensimmäistä kertaa kuulemaan lähes valmiin käsikirjoituksen. Bändi, tanssijat ja näyttelijät aloittavat harjoittelun ja ensimmäinen sanoituskokous pidetään. Lisäksi alkaa pukujen, rekvisiitan, lavasteiden ja valaistuksen suunnittelu. Mainostajat ovat pitkälti valittu ja AD-tiimi työstää käsiohjelmamainoksia. Pikkujouluissa improvisaatio- ja tanssikurssien jäsenet pääsevät esittelemään karttuneita taitojaan.

Tammi-helmikuu

Joululoman jälkeen, tammikuussa, alkaa produktion yhteinen harjoituskausi. Sovittajat, sanoittajat ja koreografit saavat biisit valmiiksi ja lavaporukka pääsee treenaamaan niitä. Näyttelijät, tanssijat ja bändi treenaavat omia osuuksiaan ensin erikseen ja myöhemmin yhteisissä harjoituksissa. Lavastus, rekvisiitta ja puvustus alkavat toteuttaa suunnitelmiaan, valoteknikot ohjelmoivat kohtauksia, ääniteknikot luovat äänimaisemaa, AD-tiimi työskentelee julisteen sekä käsiohjelman parissa ja kaikilla muillakin osa-alueilla on täysi tohina päällä. Maskeeraajat pääsevät kokeilemaan suunnitelmiaan promokuvauksissa. Avoimet tanssitunnit ovat tauolla tanssijoiden keskittyessä kevään esityksen harjoitteluun.

Maalis-huhtikuu

Maaliskuuhun mennessä kaikki alkaa olla valmista. Kaikki näytelmän osa-alueet tuodaan yhteen läpimenoissa ja viimeisiä yksityiskohtia hiotaan. Maaliskuun puolivälissä koittaa kauan odotettu ensi-ilta, jota seuraavat muut esitykset ympäri Suomea. Pääkaupunkiseudun esitysten yhteydessä järjestetään Nachspex eli naksu, toinen speksivuoden suurista juhlista.

Touko-kesäkuu

Vappuun mennessä viimeinenkin esitys on ohi ja toiminta hiljenee vähitellen. Kaadossa, toukokuun lopulla, on kiva muistella mennyttä vuotta ja alkaa jo suunnitella tulevaa. Kesän avoimet tanssitunnit pyörähtävät käyntiin, ohjaajahaku alkaa ja käsikirjoituskilpailu julistetaan virallisesti alkaneeksi.